Inligting

Elisa - 'n seldsame Amur-luiperd


Almal wil 'n nuwe huurder sien - 'n Amur-luiperd met die naam Elisa. Tans word geglo dat daar ongeveer 35 van hierdie uiters mooi en kragtige "katjies" op die Internasionale Rooi Boek verskyn as 'n spesie wat bedreig word met uitwissing in die wêreld.

Leopard Elisha is in 2010 in die dieretuin van die Wes-Siberiese stad Seversk, in die naburige Tomsk-streek, gebore. Die direkteur van die Barnaul-dieretuin, Sergei Pisarev, het aan die stem van Rusland gesê dat hy die 600 kilometer lange roete na 'n nuwe plek sou reis.

Elisa het drie dae gelede na ons gekom. Dit is 'n baie seldsame subspesie van die luiperd - die Verre Ooste, wat eintlik op die randjie van uitwissing is. Ons is baie trots daarop dat so 'n unieke dier in ons versameling verskyn het. Elisa het die reis normaal onderneem, hy gaan goed en eet behoorlik. Ek het selfs met hom probeer speel.

Die luiperd het self baie van die speletjies met die regisseur gehou - hy het graag op die rug gaan lê. Dit is verstaanbaar, want in menslike terme is elke luiperdjaar gelyk aan sewe van ons lewens, dus is Elisa soos 'n tienjarige kind.

Die nuwe gas is gehuisves by die ingang van die dieretuin, waar voorheen 'n pragtige wolf met die naam Victoria gewoon het. Sy moes tydelik in die omgewing van die slapende beer hierheen verhuis. Teen die lente sal 'n spesiaal toegeruste, ruim hok vir Elisa gebou word, want Amur-luiperds hou daarvan om bome te klim en op hout te slaap, soos Sergey Pisarev verduidelik.

Die Luiperd van die Verre Ooste of die Amoer behoort tot die roofdiere van die felidae-familie. 'N Verrassend mooi, sierlike en sterk dier met 'n sagte, lang en dik stert - liggeel of versadigde geelrooi kleur met dig gerangskikte swart kolle. Die liggaamslengte van 'n volwasse individu kan 140 sentimeter bereik, die gewig van mans tot 70 kilogram en wyfies tot 50 kilogram. Amur-luiperds word tans slegs in die boonste taiga in die Verre Ooste aangetref - in die grensgebied van Rusland , China en Noord-Korea. Jag op hulle is sedert 1956 verbode. In die natuur leef luiperds tot 15 jaar, in die dieretuin tot 20.

Tans is daar meer as 320 verskillende diere uit die Barnaul-dieretuin. Hierdie jaar het die aantal inwoners daarvan aansienlik toegeneem as gevolg van verteenwoordigers van die skaars en bedreigde diersoorte wat in die Rooi Boek gelys word. Die nuwe gaste sluit in die lynx, die moeraskat, die Kanadese wolf en die mouflon - die voormalige voorvader van skape, grasieus, met skraal bene en pragtige horings.

bron: Die stem van Rusland


Video: Kalahari Lion Roars (Junie 2021).